Vespers in de Stille Week

Inge Slings

3 april 2017

In de Stille Week worden er twee korte bijeenkomsten gehouden om stil te zijn en stil te staan bij Jezus' lijden en sterven.

Op Witte Donderdag 13 april om 19:30 is er een bijeenkomst met gebed, muziek, bijbellezing en zingen. Ds. Egbert Brink verzorgt een meditatie over 'Moeder Maria in de schijnwerper van Jezus' lijden'. In aansluiting op de vesper, na een korte pauze, speelt ensemble Méridon (strijkers, klavecimbel, sopraan en alt) het bekende Stabat Mater van Giovanni Pergolesi (1710-1736).

Op Stille Zaterdag 15 april is er aan het eind van de middag (16:30-17:10) een vesper door en voor kinderen.

Beide vespers hebben plaats in Christelijk Gerformeerde Kerk 'Open Poort' in Boskoop (Parklaan 1b).