Veranderingen in GKv-zendingswerk

24 juni 2015

Het GKv-zendingswerk is veranderd. Ook onze kerk is bij dit zendingswerk betrokken. Wat is er precies veranderd en wat gaat u als kerklid daarvan merken? We praten u graag bij!

Onze kerk wil mensen vertellen over Jezus, wereldwijd. Daarom ondersteunen we, samen met de andere GKv-kerken in de regio Zuid- en Noord-Holland, al jarenlang het zendingswerk in Benin (bekend onder de naam Benin Commissie). Zo willen we als kerk het geloof delen, wereldwijd, in woord en daad! In dat zendingswerk is niets veranderd. Want zendingswerk is anno 2015 nog steeds hard nodig; 2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet als hun Verlosser…!

Meer samenwerking en eenheid

Maar de organisatie van dat zendingswerk, binnen de GKv, is wel veranderd. Sinds september 2014 is er een landelijk samenwerkingsverband voor zending en hulpverlening vanuit de GKv, met als ondersteunende organisatie de Verre Naasten. Ook onze kerk is, via de Benin Commissie, lid van dit landelijke samenwerkingsverband. Doel: meer samenwerking en eenheid. Zo willen we als betrokken kerken onderling kennis, ervaring en middelen delen en onze missie ‘geloof delen wereldwijd’ zo goed mogelijk realiseren!

Nieuwe naam en logo

De nieuwe samenwerking en eenheid in GKv-zending komt ook terug in de voorlichting. Dat ziet u terug in een nieuwe naam (West-Afrika Mission) en logo bij waarin de directe samenwerking met de Verre Naasten tot uiting komt. Daarnaast is er een nieuwe slogan ‘geloof delen wereldwijd’, wordt het woord zending geleidelijk vervangen door mission en zijn er vernieuwde communicatiemiddelen, zoals een nieuwe website (www.westafrikamission.nl) en Naast! We hopen en bidden dat alle veranderingen mogen bijdragen aan de betrokkenheid bij zending en onze missie; geloof delen wereldwijd! Bidt en doet u mee?

Meer weten over de veranderingen of het zendingsproject van onze kerk? Kijk op www.westafrikamission.nl.