Laten we samen bidden!

24 december 2016

Bidden krijgt een extra dimensie als je het samen doet. Al biddend deel je je zorgen en dank, niet alleen met God maar ook met elkaar. Samen bidden geeft een uniek gevoel van verbondenheid. Bovendien leer je elkaar en elkaars geloofsbeleving kennen. Andere gebedsvormen en verschillende geloofstradities kunnen inspirerend en verfrissend zijn.

We nodigen u van harte uit om mee te bidden tijdens de Week van Gebed (15-21 januari 2017). De Week van Gebed is er voor iedereen. Om samen te bidden, ieder op zijn eigen manier. God verbindt ons aan elkaar als wij ons aan Hem verbinden.

In 2017 staat de Week van Gebed volledig in het teken van verzoening en 500 jaar Reformatie. De centrale tekst is 2 Korintiërs 5:14-20, waarin Paulus ons oproept tot verzoening. Stap voor stap volgen we zijn woorden over de liefde van Christus die ons drijft (vers 14)De slogan ‘Jouw hand, mijn glimlach’ is een beeld van deze verzoening. Door elkaar een hand te geven is er fysiek contact en maak je het weer goed. De reactie daarop, bijvoorbeeld een glimlach, laat zien dat verzoening van twee kanten komt. Het is aan ons om te reageren als iemand ons de hand reikt.

De gebedssamenkomsten in Waddinxveen vinden plaats op zondag 15 januari van 20:00 tot 21:00, maandag 16 jan. t/m vrijdag 20 jan. van 19:30 tot 20:30. Voor kinderen in de leeftijd van ong. 3 t/m 10 jaar is er een kidspraise,op zaterdag 21 januari van 15:30 tot 16:30. Alle bijeenkomsten duren ongeveer een uur en worden gehouden in de Morgensterkerk, Sterrenlaan1.Verschillende kerkelijke gemeentes werken hierin samen.

Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief tijdens de Week van Gebed. De gebedsweek is een initiatief van MissieNederland (een christelijke netwerkorganisatie) en de Raad van Kerken. Beide organisaties bieden ondersteunende gebedsmaterialen. Voor volwassenen, jongeren en kinderen zijn er bijvoorbeeld gebedsboekjes met korte overdenkingen en gebedspunten.

Door mee te bidden sluit u zich aan bij miljoenen christenen die wereldwijd samen komen om te bidden. Het is ons verlangen dat tijdens de Week van Gebed christenen vanuit verschillende achtergronden elkaar ontmoeten rondom de Liefde van Christus. Bid u mee?

Meer informatie over de Week van Gebed en gebedsmaterialen vindt u op www.weekvangebed.nl