Biddag collecte noodhulp Syrië

3 maart 2016

De biddagcollecte van woensdag 9 maart is bestemd voor de noodhulpactie van ZOA voor vluchtelingen uit Syrië.

Het geweld in Syrië houdt nu al vijf jaar aan, nog dagelijks steken honderden mensen de grens over. De miljoenen vluchtelingen hebben veelal huis en haard verlaten en komen aan met alleen dat wat zij kunnen dragen. Zowel binnen als buiten Syrië is dringend behoefte aan o.a. voedsel, drinkwater, kook– en slaapspullen en verzorgingsartikelen.

ZOA heeft vanaf februari 2013 in Jordanië met dank aan de vele donaties vluchtelingen kunnen helpen met voedsel, kook- en slaapspullen, samen met lokale partners en kerken. Met deze hulp zijn 6.000 gezinnen in Mafraq en Irbid geholpen. In Irbid ontvingen 1.200 vrouwen psychosociale hulp bij het verwerken van hun trauma’s en deden 600 kinderen mee aan evenementen die voor hen waren georganiseerd.

Zoals duidelijk is geworden zijn de noden niet alleen materieel maar zeker ook psychisch. Veel vluchtelingen dragen afschuwelijke verhalen met zich mee van de oorlog en hun vlucht uit het land. Ook hier wil ZOA aandacht aan geven, door met name vrouwen te helpen de trauma’s te verwerken. Op deze manier kunnen zij beter functioneren binnen het gezin en stabiliteit bieden aan de andere gezinsleden.

Het World Food Program (onderdeel van de VN) heeft in juli aan 440.000 Syrische vluchtelingen in Jordanië per sms-je laten weten dat zij vanaf augustus niet meer in staat is nog voedselhulp te geven.

Door uw bijdrage in de collecte maakt u het mogelijk om de vluchtelingen te voorzien van een voedselpakket voor een maand, maar ook de hulp in de vorm van o.a. matrassen, dekens, kookgerei, schoon drinkwater, toiletartikelen en psychosociale hulp willen wij blijven geven. Uw hulp is dringend nodig! We doen daarom van harte een beroep op uw gulle gaven en vragen uw gebed voor de situatie in Syrië.

Wilt u liever een gift overmaken? Dat kan op GIRO 550 | IBAN: NL46INGB0000000550 ten name ZOA onder vermelding van Noodhulp Syrië

De diaconie steunt het werk van ZOA van harte. Graag bevelen zij deze collecte bij u aan.

Namens de diaconie,

ZOA

ZOA helpt mensen in gebieden waar zich een ramp of conflict heeft voorgedaan. Wij bieden noodhulp en ondersteunen tijdens de wederopbouw en werken daarin samen met de lokale bevolking. ZOA blijft tot de zelfredzaamheid is hersteld. Het christelijke geloof is onze motivatie.