Wat zingen we in de kerk?

7 juli 2016

Ben jij ook zo benieuwd naar wat voor liederen we eigenlijk allemaal zingen in de kerk? Door de vele liedbundels is de diversiteit de afgelopen jaren sterk toegenomen: psalmen, gezangen, liedboek, opwekking, Sela, kinderliederen, E&R, psalmen voor nu, enz. Heb jij enig idee welke liederen we eigenlijk het meest zingen?

De liturgiecommissie heeft ruim 3 jaar bijgehouden welke liederen we hebben gezongen in onze kerk. De resultaten daarvan willen we jullie niet onthouden. Hierbij enkele feiten op een rij:

• In totaal zongen we 2.100 liederen.
  • We zongen 641 verschillende liederen. Over diversiteit gesproken!
  • We zongen het vaakst een psalm. Maar hoeveel  opwekkingsnummers zingen we eigenlijk? Klik hier voor een taartdiagram van de verschillende liedbundels die we gebruiken.
  • 70% van de liederen zijn maximaal 3x gezongen, dus zeg maar 1x per jaar.
  • Gemiddeld zingen we in een dienst 2x een psalm, 2x een gezang, 1x uit het liedboek en 1x een ander lied.
  • Van de liederen die we regelmatig zingen springt er één lied bovenuit. Die hebben we maar liefst 26x gezongen. Benieuwd welk lied dat is? Klik hieronder voor de “Top 23” van onze gemeente!

Zijn er trends te zien? Het aandeel psalmen is de afgelopen drie jaar licht gedaald (38% à 32%). De diversiteit neemt toe. Dat is uiteraard het gevolg van het feit dat er steeds weer nieuwe liederen worden gemaakt en nieuwe bundels blijven uitkomen. We gaan u volgend seizoen meer vertellen over het muziekprofiel van onze gemeente.

“Zing liederen om God te eren, zing alle liederen die de heilige Geest je laat zingen.”

(Kolossenzen 3:16b, Bijbel in gewone taal)

De liturgiecommissie

Fotogalerij

Reacties (3)

• Henk Erkelens

09 juli 2016 om 10:22 | #

Hartelijk dank voor dit mooie overzicht. Helder.
    Wat een mooie diversiteit en evenwichtigheid.

• Harma Broeksma

09 juli 2016 om 22:07 | #

Leuk om op deze manier door deze getallen wat feitelijk inzicht te krijgen in wat we zingen uit al die verschillende bundels. Gaaf dat de liturgen (én de liturgiecommissie) deze verdeling weten te realiseren in het lofprijzen van onze Heer.
    Han

• Leo van 't Spijker

10 juli 2016 om 21:53 | #

Wat een mooi overzicht! Verrassend ook wel.